Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tuňák uzený
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 580 kJ
Bílkoviny: 24 g SAFA: 1.1 g
Tuky: 4 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 3.6 g

Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tuňák obsahuje přijatelné množství tuku, jedná se navíc o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Nevýhodou uzeného tuňáka je vysoký obsah soli, konzumujte ho proto pouze v malém množství.

Náhrada

Lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby, které neobsahují vysoké množství soli.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři