Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mléko sušené plnotučné (suchý stav)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 2070 kJ
Bílkoviny: 30 g SAFA: 16.9 g
Tuky: 25 g Cukry: 37 g
Sacharidy: 37 g Vláknina: 1 g
Sůl: 0.9 g

Sušené mléko má po smíchání s daným množstvím vody podobné složení jako mléko klasické. Je proto zdrojem kvalitních bílkovin a dalších příznivých látek. Při sušení dochází ke ztrátám vitaminů, proto bývá někdy mléko těmito vitaminy obohacováno. Plnotučné mléko obsahuje vyšší množství tuku, proto je i energetická hodnota výrobku v tekutém stavu vyšší, zařazujte ho proto do jídelníčku jen v přiměřeném množství.

Náhrada

Vhodnější je klasické mléko, pokud ho však nemůžete z nějakých důvodů použít, může vám sušené mléko posloužit jako náhrada. Vhodnější je mléko odstředěné nebo polotučné, které má díky nižšímu obsahu tuku nižší i energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři