Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vejce křepelčí
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 660 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 3.9 g
Tuky: 11 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 2 g
Sůl: 0 g

Vejce jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, obsahují okolo 10 % tuků (zejména fosfolipidů) s příznivým složením mastných kyselin, obsah sacharidů je ve vejcích zanedbatelný. Dále jsou vejce bohatým zdrojem vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Vejce obsahují sice poměrně vysoké množství cholesterolu, ale přítomné fosfolipidy zmírňují jeho působení. Křepelčí vejce má téměř stejné složení jako vejce slepičí, platí to i pro obsah cholesterolu na 100 g. Mají však nižší hmotnost, proto je obsah všech živin v 1 kusu nižší.

Náhrada

Křepelčí vejce můžete pro zpestření jídelníčku občas konzumovat. Nahradit ho můžete běžnějším vejcem slepičím, které má téměř shodné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři