Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jogurt bílý polotučný průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 280 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 2 g
Tuky: 3 g Cukry: 4 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Polotučný jogurt obsahuje kolem 3 % tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada

Polotučný jogurt můžete zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit jogurtem nízkotučným.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři