Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jogurt bílý smetanový průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 500 kJ
Bílkoviny: 3 g SAFA: 6.8 g
Tuky: 10 g Cukry: 4 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Smetanový jogurt obsahuje minimálně 10 % tuku, energetická hodnota je proto poměrně vysoká a není vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je polotučný bílý jogurt, který obsahuje výrazně méně tuku a energie.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři