Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jogurt ovocný polotučný se sladidly průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 320 kJ
Bílkoviny: 4 g SAFA: 2 g
Tuky: 3 g Cukry: 8 g
Sacharidy: 8 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Polotučný jogurt obsahuje kolem 3 % tuku. Tento jogurt je slazen nekalorickými sladidly a energetická hodnota je proto poměrně nízká. Tento jogurt můžete občas zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Vhodnější je bílý jogurt, který neobsahuje žádné přídatné látky, pokud však máte chuť na sladké, je tento jogurt vhodnou variantou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři