Sledujte nás:

Kategorie potravin

Activia sladká bílá jogurt
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 376 kJ
Bílkoviny: 4.2 g SAFA: 2 g
Tuky: 3.1 g Cukry: 11.2 g
Sacharidy: 11.2 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.16 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři