Sledujte nás:

Kategorie potravin

Basic bílý jogurt
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 283 kJ
Bílkoviny: 3.8 g SAFA: 1.8 g
Tuky: 3.8 g Cukry: 4.2 g
Sacharidy: 4.6 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt, energetická hodnota je proto poměrně nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada

Tento jogurt můžete zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři