Sledujte nás:

Kategorie potravin

Elinas Jogurt řeckého typu oříškovo-medová
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 595 kJ
Bílkoviny: 2.7 g SAFA: 4.6 g
Tuky: 7.8 g Cukry: 12.9 g
Sacharidy: 15.3 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.15 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má vysoký obsah tuku a přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Energetická hodnota tohoto jogurtu je vysoká a není vhodné ho zařazovat při redukční dietě ve větším množství do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt, do kterého si můžete přidat trochu medu nebo ovoce.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři