Sledujte nás:

Kategorie potravin

Fantasia čokoládové inspirace s mléčnou čokoládou
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 729 kJ
Bílkoviny: 3.5 g SAFA: 6.4 g
Tuky: 9.8 g Cukry: 17 g
Sacharidy: 17 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.12 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má vysoký obsah tuku a přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Energetická hodnota tohoto jogurtu je vysoká a není vhodné ho zařazovat pravidelně do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt, do kterého si můžete přidat například kakao nebo ovoce. Občas můžete konzumovat ochucené jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři