Sledujte nás:

Kategorie potravin

Farmářský jogurt borůvka
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 445 kJ
Bílkoviny: 3.5 g SAFA: 2 g
Tuky: 3.1 g Cukry: 14 g
Sacharidy: 16.1 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři