Sledujte nás:

Kategorie potravin

Grácia jogurt ovocný (Müller)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 440 kJ
Bílkoviny: 3 g SAFA: 2.7 g
Tuky: 4 g Cukry: 14 g
Sacharidy: 14 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 0.12 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt obsahuje přijatelné množství tuku, obsah přidaného cukru je však poměrně vysoký. Proto ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři