Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jihočeský tradiční jogurt bílý (Madeta)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 360 kJ
Bílkoviny: 5.9 g SAFA: 2.3 g
Tuky: 3.5 g Cukry: 5 g
Sacharidy: 5.1 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.2 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt z nehomogenizovaného mléka zrající přímo ve sklenici, proto se téměř veškerý tuk ukládá na povrchu a zbylý jogurt je nízkotučný. I při zamíchání tukové vrstvy je energetická hodnota celého jogurtu poměrně nízká a můžete tento jogurt zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Tento jogurt můžete zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři