Sledujte nás:

Kategorie potravin

K-Classic Jogurt s ořechy a medem 4,6 %
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 468 kJ
Bílkoviny: 3.4 g SAFA: 2.4 g
Tuky: 4.6 g Cukry: 10 g
Sacharidy: 14 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má ještě přijatelné množství tuku, ale poměrně velké množství přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce nebo oříšků. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři