Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tesco Value Jogurt jahodový
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 371 kJ
Bílkoviny: 3.9 g SAFA: 0.9 g
Tuky: 1.5 g Cukry: 8.5 g
Sacharidy: 14.7 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce, oříšků, medu nebo kakaa. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři