Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jihočeský tvaroh tučný
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 532 kJ
Bílkoviny: 8.5 g SAFA: 5.9 g
Tuky: 9 g Cukry: 3.2 g
Sacharidy: 3.2 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.09 g

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje poměrně dost tuku, energetická hodnota je proto poměrně vysoká a není vhodné ho zařazovat při redukční dietě ve větším množství do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je tvaroh nízkotučný nebo polotučný, které obsahují výrazně méně tuku a energie.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři