Sledujte nás:

Kategorie potravin

Olešnický tvaroh tvrdý
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 500 kJ
Bílkoviny: 25 g SAFA: 0.7 g
Tuky: 1 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 2 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.2 g

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tvrdý tvaroh obsahuje velmi malé množství tuku, díky vyšší sušině je energetická hodnota vyšší, ale jedná se o bohatý zdroj cenných látek, zejména bílkovin a vápníku a můžete ho proto v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Strouhaný tvaroh je vhodný použít na posypání sladkých i slaných pokrmů, celý pokrm se tak obohatí o plnohodnotné bílkoviny a vápník.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři