Sledujte nás:

Kategorie potravin

Olmáček tvarohový dezert
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 650 kJ
Bílkoviny: 5.5 g SAFA: 4.2 g
Tuky: 7 g Cukry: 17 g
Sacharidy: 17.5 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.13 g

Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje poměrně vysoké množství tuku a velké množství přidaného cukru, energetická hodnota je proto vysoká a není příliš vhodné ho při redukční dietě zařazovat pravidelně do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou mléčné výrobky s nižším obsahem tuku a bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři