Sledujte nás:

Kategorie potravin

Termixík Milko
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 689 kJ
Bílkoviny: 6 g SAFA: 3.4 g
Tuky: 8.5 g Cukry: 9.3 g
Sacharidy: 16 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.1 g

Jedná se o tvarohovovo-smetanový dezert. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, většina je díky mikroorganismům rozložena na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje vysoké množství tuku a poměrně velké množství přidaného cukru, energetická hodnota je proto vysoká a není příliš vhodné ho zařazovat ve větším množství do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou mléčné výrobky s nižším obsahem tuku a bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři