Sledujte nás:

Kategorie potravin

Basic acidofilní mléko
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 171 kJ
Bílkoviny: 3.3 g SAFA: 1.2 g
Tuky: 1.5 g Cukry: 3.3 g
Sacharidy: 3.5 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 0.1 g

Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento výrobek obsahuje malé množství tuku a neobsahuje žádný přidaný cukr, energetická hodnota je proto nízká a je vhodné tento výrobek zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Tento výrobek můžete pravidelně zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jinými kysanými nápoji bez přidaného cukru, například neochuceným kefírem, zákysem, kyškou apod.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři