Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jihočeský zákys (Agro-la)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 276 kJ
Bílkoviny: 3.2 g SAFA: 2.5 g
Tuky: 3.7 g Cukry: 4 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 0.1 g

Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento výrobek obsahuje přijatelné množství tuku a neobsahuje žádný přidaný cukr, proto ho můžete zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jinými kysanými nápoji bez přidaného cukru, například neochuceným kefírem, zákysem, acidofilním mlékem apod.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři