Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jihočeský zákys meruňka, jahoda (Agro-la)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 370 kJ
Bílkoviny: 2.9 g SAFA: 2.3 g
Tuky: 3.4 g Cukry: 11 g
Sacharidy: 11 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 0.1 g

Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento výrobek má přijatelný obsah tuku, obsahuje však přidaný cukr, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Při konzumaci celého balení je i energetická hodnota vysoká, proto není vhodné konzumovat celé balení tohoto výrobku.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které neobsahují žádný přidaný cukr, jedná se především o neochucené nápoje, jako je kefír, acidofilní mléko, zákys apod.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři