Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jogurtové mléko Merenda
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 290 kJ
Bílkoviny: 3 g SAFA: 0.7 g
Tuky: 1 g Cukry: 11.5 g
Sacharidy: 12 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 0.1 g

Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento výrobek má nízký obsah tuku, obsahuje však velké množství přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Při konzumaci celého balení je i energetická hodnota vysoká a není vhodné tento výrobek pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které neobsahují žádný přidaný cukr, jedná se především o neochucené nápoje, jako je kefír, acidofilní mléko, zákys apod. Občas můžete také konzumovat kysané nápoje se sladidly, například jogurtový nápoj Jogobella light.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři