Sledujte nás:

Kategorie potravin

Italy Mozzarella
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 880 kJ
Bílkoviny: 17 g SAFA: 11 g
Tuky: 15 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 0.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.5 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Mozzarella je měkký nezrající sýr v solném nálevu s poměrně vysokým obsahem tuku a energetickou hodnotou. Tento sýr konzumujte pouze v malém množství.

Náhrada

Vhodnější je mozzarella nebo zottarella light, která obsahuje méně tuku. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři