Sledujte nás:

Kategorie potravin

Romadur 40%
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1140 kJ
Bílkoviny: 22 g SAFA: 13 g
Tuky: 20 g Cukry: 1.5 g
Sacharidy: 1.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.6 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Romadur je měkký zrající sýr s poměrně vysokým obsahem tuku a energetickou hodnotou. Tento sýr konzumujte pouze v malém množství.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři