Sledujte nás:

Kategorie potravin

Madeta Gouda 48 %
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1441 kJ
Bílkoviny: 25 g SAFA: 18.2 g
Tuky: 27 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 1 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.3 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Gouda obsahuje velmi vysoké množství tuku a energetická hodnota je také velmi vysoká, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou polotvrdé sýry s 20 nebo 30 % tuku v sušině, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři