Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tylžský sýr 45%
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1428 kJ
Bílkoviny: 26 g SAFA: 17 g
Tuky: 26 g Cukry: 1.2 g
Sacharidy: 1.2 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Tento sýr má vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou polotvrdé sýry s 20 nebo 30 % tuku v sušině, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři