Sledujte nás:

Kategorie potravin

K-Classic Camembert 52 %
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1213 kJ
Bílkoviny: 18 g SAFA: 17 g
Tuky: 24 g Cukry: 1.1 g
Sacharidy: 1.1 g Vláknina: 0 g
Sůl: 4.75 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Camembert je zrající sýr s plísní na povrchu, tento sýr obsahuje 52 % tuku v sušině, což už je vysoké množství. Energetická hodnota je také vysoká, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou plísňové sýry s 30 % tuku v sušině, například camembert 30%, stříbrňák nebo Sedlčanský hermelín Figura. Vhodnější jsou však polotvrdé sýry s nižším obsahem tuku, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři