Sledujte nás:

Kategorie potravin

Sedlčanský Troubelín k pečení
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1262 kJ
Bílkoviny: 19 g SAFA: 15 g
Tuky: 25 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0.8 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.6 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Troubelín je zrající sýr určený k pečení. Tento sýr má vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou plísňové sýry s 30 % tuku v sušině, například hermelín 30%, camembert 30%, stříbrňák nebo Sedlčanský hermelín Figura. Vhodnější jsou však polotvrdé sýry s nižším obsahem tuku, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři