Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tavený sýr nízkotučný do 30% průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 670 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 6.1 g
Tuky: 9 g Cukry: 4 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.4 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Sýry s 30 % tuku v sušině a méně obsahují poměrně malé množství tuku a mají přijatelnou energetickou hodnotu, můžete je proto v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Tyto sýry můžete v přiměřeném množsví konzumovat. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři