Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tavený sýr 30 - 60% průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1000 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 12.8 g
Tuky: 19 g Cukry: 3.2 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.4 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Sýry s více než 30 % tuku v sušině obsahují již poměrně velké množství tuku, proto je nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři