Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tavený sýr 60 % a více průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1300 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 18.9 g
Tuky: 28 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 2 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.4 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Sýry s 60 % tuku v sušině a více obsahují již velmi vysoké množství tuku a mají vysokou energetickou hodnotu, proto je nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři