Sledujte nás:

Kategorie potravin

Javor tavený
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1000 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 7.7 g
Tuky: 19.5 g Cukry: 5.3 g
Sacharidy: 8.4 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2 g

Jedná se o tavený výrobek, ve kterém je obsažen rostlinný tuk. Obsah nasycených mastných kyselin je proto nižší, někomu však mohou vadit horší chuťové vlastnosti oproti klasickým sýrům. Tento výrobek obsahuje poměrně vysoké množství tuku, proto ho při redukční dietě nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry s vyšším obsahem bílkovin. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři