Sledujte nás:

Kategorie potravin

Labužník tavený sýr 60%
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1300 kJ
Bílkoviny: 13.6 g SAFA: 18.6 g
Tuky: 27.5 g Cukry: 1.4 g
Sacharidy: 1.7 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.5 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje velké množství tuku a má vysokou energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři