Sledujte nás:

Kategorie potravin

President tavený plátkový sýr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 945 kJ
Bílkoviny: 13.5 g SAFA: 11.8 g
Tuky: 17.5 g Cukry: 1.6 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.4 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr má ještě přijatelné množství tuku a energetickou hodnotu, můžete ho občas v přiměřeném množství zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou přírodní sýry například eidam, z tvrdých a polotvrdých sýrů vybírejte sýry s 20-30 % tuku v sušině. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři