Sledujte nás:

Kategorie potravin

Romadur tavený sýr 50%
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 975 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 13 g
Tuky: 20 g Cukry: 1.7 g
Sacharidy: 1.8 g Vláknina: 0 g
Sůl: 3 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje velké množství tuku a má vysokou energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři