Sledujte nás:

Kategorie potravin

Želetava Tomík tavený sýr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 880 kJ
Bílkoviny: 9.5 g SAFA: 11.5 g
Tuky: 17 g Cukry: 5 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2 g

Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje poměrně velké množství tuku, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři