Sledujte nás:

Kategorie potravin

Ricotta
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 530 kJ
Bílkoviny: 7.5 g SAFA: 6.1 g
Tuky: 9 g Cukry: 3.5 g
Sacharidy: 3.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.3 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Ricotta je syrovátkový sýr s poměrně nízkým obsahem tuku. Energetická hodnota je také přijatelná, proto můžete tento sýr občas zařazovat do jídelníčku. Oproti většině jiných sýrů je však nevýhodou nižší obsah bílkovin.

Náhrada

Ricottu můžete nahradit například cottagem, který obsahuje ještě méně tuku. Vhodnou alternativou je také tvaroh, kterému se chuťově podobá.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři