Sledujte nás:

Kategorie potravin

Apetina bílý sýr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 930 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 11 g
Tuky: 17 g Cukry: 2.5 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0 g
Sůl: 3.4 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Apetina je bílý sýr středomořského typu v nálevu. Obsah tuku a energetická hodnota jsou poměrně vysoké, nevýhodou je také vysoký obsah soli, proto není vhodné tento sýr konzumovat ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku a soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam 20% nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři