Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kora Parenička 24%
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 998 kJ
Bílkoviny: 29.8 g SAFA: 8.1 g
Tuky: 12.1 g Cukry: 0.8 g
Sacharidy: 1.9 g Vláknina: 0 g
Sůl: 3.1 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Jedná se o uzený polotvrdý sýr. Oproti většině ostatních sýrů obsahuje trochu méně tuku, nevýhodou je však vysoký obsah soli. Konzumujte ji jen v malém množství.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři