Sledujte nás:

Kategorie potravin

Olej běžný (průměr)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 3710 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 10 g
Tuky: 100 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Výhodou rostlinných olejů je nepřítomnost cholesterolu a výhodnější složení mastných kyselin (až na výjimky, jako je kokosový tuk, palmojádrový tuk a palmový olej). U nás se nejčastěji konzumuje olej slunečnicový a řepkový. Z těchto olejů má vhodnější složení olej řepkový, který je zdrojem omega 3 mastných kyselin a díky vysokému obsahu mononenasycených mastných kyselin je stabilní při vyšších teplotách. Proto zejména na smažení preferujte olej řepkový.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři