Sledujte nás:

Kategorie potravin

Sádlo vepřové škvařené
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 3750 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 40.6 g
Tuky: 99 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.01 g

Sádlo je bezvodý vepřový tuk. Je bohaté na nasycené mastné kyseliny, obsahuje jich však méně než máslo, obsahuje také méně cholesterolu. Díky nepřítomnosti vody se hodí i na smažení. Množství nasycených kyselin a zejména energetická hodnota jsou vysoké a není tedy příliš vhodné sádlo pravidelně konzumovat.

Náhrada

Na smažení je vhodnější použít olej, nejlépe řepkový nebo rafinovaný olivový olej.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři