Sledujte nás:

Kategorie potravin

Bulgur pšeničný (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1500 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1.3 g Cukry: 0.4 g
Sacharidy: 75 g Vláknina: 9 g
Sůl: 0.12 g

Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako příloha. Díky tomu, že je bulgur již předvařený, není nutná dlouhá tepelná úprava a lze ho nechat jen nabobtnat. Bulgur je především zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a velmi malé množství tuku, je zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek.

Náhrada

Bulgur lze zařadit do jídelníčku, při redukční dietě konzumujte však jen malé množství a část bulguru nahraďte zeleninou. Místo bulguru můžete použít jáhly, celozrnný kuskus, těstoviny nebo rýži natural.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři