Sledujte nás:

Kategorie potravin

Burizony rýžové
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1500 kJ
Bílkoviny: 6 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 3 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 76 g Vláknina: 6 g
Sůl: 0.12 g

Jedná se o pufovaná rýžová zrna. Jsou především zdrojem škrobu a díky technologii výroby mají vysoký glykemický index. Burizony se dají konzumovat samotné, jako přídavek do jogurtu nebo je lze použít při přípravě teplých i studených pokrmů. Jedná se však především o zdroj energie, nevýhodou je vysoký glykemický index, není proto příliš vhodné je pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které nejsou vyrobené pufováním. Burizony můžete například nahradit ovesnými vločkami.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři