Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kamut
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1520 kJ
Bílkoviny: 15 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 2 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 70 g Vláknina: 9 g
Sůl: 0.04 g

Kamut je starodávný druh pšenice, který oproti klasické pšenici obsahuje mírně vyšší množství bílkovin, tuku a minerálních látek. Má stejné využití jako pšenice, používá se pro výrobu mouky, pečiva a řady dalších výrobků. Zrna lze uvařit a konzumovat přímo nebo je použít například pro přípravu pomazánek, karbanátků apod.

Náhrada

Kamut můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete běžnějšími typy obilovin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři