Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kroupy ječné
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1500 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 2.8 g Cukry: 0.8 g
Sacharidy: 73 g Vláknina: 8 g
Sůl: 0 g

Kroupy jsou loupaná zrna různých obilovin, nejčastěji se využívají ječné kroupy. Jsou především zdrojem škrobu, malého množství bílkovin, některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Kroupy lze použít do pomazánek, salátů, polévek, pro přípravu dušených a zapékaných pokrmů i jako přílohu.

Náhrada

V přiměřeném množství můžete kroupy zařazovat do jídelníčku. Můžete je nahradit jinými obilovinami, například bulgurem, kuskusem, pohankou či rýží nebo těstovinami.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři