Sledujte nás:

Kategorie potravin

Krupice kukuřičná
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1490 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 1 g Cukry: 1.3 g
Sacharidy: 75 g Vláknina: 4 g
Sůl: 0.36 g

Jedná se o nahrubo namletou sušenou kukuřici. Stejně jako ostatní výrobky z obilovin je především zdrojem škrobu, neplnohodnotných bílkovin, malého množství tuku, vitaminů (především skupiny B) a některých minerálních látek. Nevýhodou kukuřičných výrobků je vysoký glykemický index. Kukuřice neobsahuje lepek, proto se hodí i pro bezlepkovou dietu. Kukuřičnou krupici lze využít pro přípravu kaše, polenty, placek nebo pečiva.

Náhrada

Krupice je především zdrojem energie bez významného přínosu příznivých živin, proto ji konzumujte pouze v omezeném množství. Místo kukuřičné krupice můžete použít krupici vyrobenou z jiných obilovin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři