Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mouka jáhlová
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1470 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 1.5 g Cukry: 0.8 g
Sacharidy: 73 g Vláknina: 3 g
Sůl: 0.01 g

Jáhlová mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Jáhlová mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i pro bezlepkovou dietu. Nelze ji však využít pro přípravu klasického pečiva, používá se spíše pro zahušťování polévek a omáček a pro přípravu kaší, palačinek apod. Mouka je bohatým zdrojem energie, nevýhodou je také vysoký glykemický index, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství.

Náhrada

Používejte raději celozrnnou mouku, například žitnou nebo ječnou, které obsahují více příznivých látek a mají nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři