Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mouka sójová tučná
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1710 kJ
Bílkoviny: 36 g SAFA: 2 g
Tuky: 20.9 g Cukry: 8.2 g
Sacharidy: 18 g Vláknina: 20 g
Sůl: 0 g

Jedná se o mouku ze sójových bobů, která obsahuje sójový olej. Sója se řadí mezi olejniny, a proto se svým složením velmi liší od obilných výrobků. Sójová mouka má vyšší obsah bílkovin, velmi vysoký obsah tuku vhodného složení a nižší obsah sacharidů, dále obsahuje některé vitaminy, minerální látky a vlákninu. Sójová mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i při bezlepkové dietě. Lze ji použít pro zahušťování, ve směsi s běžnou moukou také pro přípravu pečiva. Sójová mouka je bohatým zdrojem bílkovin a kvalitního tuku, energetická hodnota je však velmi vysoká a raději tuto mouku nepoužívejte.

Náhrada

Vhodnější je odtučněná sójová mouka, která obsahuje méně tuku a více bílkovin, energetická hodnota je proto nižší a lze ji v malém množství používat.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři