Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1460 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.5 g Cukry: 0.2 g
Sacharidy: 78 g Vláknina: 1 g
Sůl: 0.1 g

Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje loupaná rýže jen malá množství.

Náhrada

Rýži lze do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit. Vhodnější variantou je rýže natural nebo parboiled, které obsahuji více prospěšných látek (vláknina, vitaminy, minerální látky). Při redukci hmotnosti omezte množství a část přílohy nahraďte zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři